Biskut Famous Amos versi II

Salam.. semalam Nana wat biskut famous amos. Tapi kali ni Nana ubah sikit resipinyer and Nana nak update sket resipi ni. Nana masih menggunakan resipi asal cuma untuk dapatkan warna yang lebih gelap, nana tambah 2 sudu serbuk koko. Alrite.. untuk bahan-bahan dan cara..sila pergi ke link ini.
Ok..masa mengadun, hasil doh kalau boleh jangan terlalu kering. Kalau dah siap masukkan kesemua bahan tapi nampak macam kering, boleh lah tambah minyak 2 atau 3 sudu.
Kemudian untuk dapatkan hasil biskut yang lebih rangup, 
masukkan doh ke dalam peti terlebih dahulu selama 15-30 minit.

Bentukkan doh menggunakan tapak tangan untuk dapatkan hasil seperti di atas

Bakar pada shu 170 dc. Jika biskut cepat hangus, boleh lah turunkan sedikit suhu sekitar 160 dc dan adjust aras loyang pembakar (bergantung kepada oven masing-masing)

Selamat Mencuba!! :D

0 comments:

Post a Comment

Bebelan:

 
  • Dapur Chunkiess © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes