Capati dan kari ayam simple

Assalamualaikum..

Kali ni nana nak masukkan resepi my en.suami plak..
Menu makan malam kami tadi, dia buatkan capati..
and nana plak sediakan kari ayam..
Simple je rupanya nak wat capati ni..
bahan-bahan yang digunakan pun sikit jer.
dan yang paling penting.. Sedapp! ;)


Bahan-bahan:
1 cawan tepung atta
1/2 cawan air (agak-agak)
garam secukup rasa
1 atau 1 1/2 sudu besar minyak sapi

Cara-cara:
1. Gaul semua bahan-bahan hingga jadi doh.
2. Rehatkan 30minit (tutup dengan kain lembab)
3. Canai doh dan goreng dengan sedikit minyak sapi / minyak masak
sedia untuk dimakan bersama kari :)

rupa capati en.suamiku..walaupun pelbagai bentuk, tapi rasanya, nyummy sdap!



Kari Ayam Simple 
Kari ayam ni simple je..
en.suami memang tak suka kari yang guna santan..
so kari spesis tak guna santan ni memang tahan lama and tak la muak kan..
kari ayam semua orang dah biasa masak kan...
so tak perlu la kot nana masukkan resepi kari ayam ni..
tapi kalau ada sesapa nak try kari ayam simple style nana ni..
mesej je nana ye..hehehe..
nana tak pakai daun kari.. gantikan dengan daun limau purut.
sedaap!..--> suami yang puji..hehehe ;)



Jemput makan ;) 1 keping memang tak cukup oke!

0 comments:

Post a Comment

Bebelan:

 
  • Dapur Chunkiess © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes